WIJNPROEVERIJEN
 
Voor wie en waarom?

Een wijnproeverij is bij uitstek geschikt als gezamenlijke activiteit in de informele sfeer, b.v. een "heidag" voor managers, een "reünie" van oude schoolvrienden, het (jaarlijkse) uitstapje van de dames- of de herenclub of de oudercommissie, een cadeau aan een jarige vriend(in) of jubilerende collega, een gezellige avond met het sportteam, of, gewoon zomaar!. Eigenlijk is er altijd wel een gelegenheid te vinden of is er wel een reden om lekker wijn te proeven en te genieten van deze op Aarde toch wel zeer unieke drank!

 

Hoe ziet een proeverij eruit?

Een proeverij kent een aantal onderdelen:

  1. Inleiding – De wijnproeverij start met een inleiding (PowerPoint) over de te proeven wijnen, alsmede over de techniek van het proeven , onder het genot van een glas heerlijke mousserende wijn en eventueel een eerste bordje met hapjes om een basis te leggen.

  2. Proeverij van de wijnen – In het tweede deel worden de verschillende wijnen geproefd. De wijnen worden beoordeeld op hun kleur, geur, smaak en afdronk. Iedere proever krijgt een scoreformulier waarin de kwantitatieve- en kwalitatieve waardering  worden genoteerd. Hierbij wordt stokbrood en/of toast en water geserveerd om tussendoor de smaakpapillen te neutraliseren.

  3. Scores - Vervolgens worden de puntenscores van iedere wijnproever in de laptop van MISSET WIJNEN ingevoerd zodat de scores direct op het scherm zichtbaar zijn. Aldus zijn de “winnende” wijnen in de verschillende categorieën direct bekend. Dit onderdeel geeft de wijnproeverij een ontspannen en veelal komisch karakter. Het gezegde "over smaak valt niet te twisten" komt juist in deze fase zeer fraai tot uiting! Ook is het voor de partners veelal een openbaring om te zien welke wijn bij hun partner juist wel of niet in de smaak valt.

  4. En verder - Als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste deel van de proeverij, worden na het "officiële" gedeelte de flessen wijn verder genuttigd onder het genot van bijbehorende hapjes (optioneel).

Met hoeveel personen kan je deelnemen aan een proeverij?

Het aantal deelnemers aan een wijnproeverij kan variëren van minimaal 6 tot maximaal circa 50 personen.
 

Waar worden de proeverijen gehouden?

De wijnproeverij kan bij U thuis worden georganiseerd of in Uw club- of buurthuis. Uiteraard kan MISSET WIJNEN bemiddelen bij het vinden van een geschikte locatie. In Delft en omstreken heeft MISSET WIJNEN ervaring met een aantal geschikte locaties.

 

Hapjes

MISSET WIJNEN verzorgt uiteraard ook de hapjes die voor aanvang en na de proeverij geserveerd worden. De hapjes zijn aangepast aan het thema van de proeverij en bestaan uit een selectie van de volgende soorten:

  • viswaren (o.a. gerookte zalm, gerookte heilbot, vispaté, garnalensalade, gemarineerde mosselen)

  • vleeswaren (o.a. rauwe ham, gerookte ham, salami, paté, worstjes, foie gras)

  • kaaswaren (zachte en harde kazen, schimmelkazen, geitenkaas e.d. afhankelijk van thema)

  • olijven, tapenade, gevulde pepertjes e.a.

  • andere keuze in overleg ……

 

Wat kost een proeverij?

De kosten per persoon variëren sterk afhankelijk van het thema van de proeverij, de kosten van de diverse wijnen, hapjes etcetera. Afhankelijk van Uw beschikbare budget kan de proeverij "op maat" geleverd worden.

 

Aanvang en tijdsduur

Avondproeverij

  • Aanvang: ca 20:00

  • Einde proeverij: ca 22:30

  • Einde avond: …….

Middagproeverij

  • Aanvang: ca 14:00

  • Einde proeverij: ca 16:30

  • Einde middag: …….

 

Overige zaken

  • MISSET WIJNEN neemt alle benodigdheden voor de wijnproeverij mee: glazen, waterkaraffen, wijnkoelers, "spuugbakken", kurkentrekkers, pennen, proefformulieren, laptop, beamer, projectietafel en -scherm, schalen, borden, bestek etcetera! – kortom ALLES!!!!!!!!!

  • De proeverij is een voorstelling en groepsgebeuren, daarom is het noodzakelijk dat iedereen op het begintijdstip aanwezig is

Kunnen wijnen die erg in de smaak vallen ook worden bijbesteld?

Uiteraard kan Misset Wijnen alle wijnen leveren.

 

Ik wil graag een proeverij, wat moet ik doen?

Meld U aan door een e-mail te sturen. Wij nemen dan contact met U op en gaan overleggen over bovengenoemde onderwerpen.