Australië

 

 

 

Met uitzondering van het te hete Northern Territory, wordt er in alle staten van Australië wijn geproduceerd: in Western-Australia rond Perth, in South-Australia rond Adelaide, in Queensland rond Brisbane en in vrijwel geheel New-South-Wales en Victoria. Tenslotte vindt er ook wijnbouw plaats op het eiland Tasmania.

 

MISSET WIJNEN biedt een brede en smakelijke collectie uit de volgende gebieden:

Op deze pagina vindt U het aanbod van

  • witte wijnen (sauvignon blanc, chardonnay, viognier, riesling)

  • rode wijnen (shiraz en overige druiven zoals cabernet sauvignon, merlot en pinot noir alsmede diverse blends)

Voor heerlijke en verrassende zoete wijnen, klik hier. Voor mousserende wijn klik hier.

 

Witte wijnen

 

Gebied

Winery

Soort

Druif

Prijs €

 

 

Witte wijnen – Chardonnay

 

 

wit

Murray Darling

Daekin Estate

 

Chardonnay

6,95

 

Strogeel van kleur. Mooie volle geur, met wat citrusfruit, vanille en rijpe tonen van karamel en perzik. Volle en krachtige witte wijn met rijp wit en geel fruit. Heerlijk sappig en fris door tonen van citrus en een zacht vleugje vanillle. 10% van de wijn is gegist in eikenhouten vaten om complexiteit aan de wijn toe te voegen. Verder geen houtrijping.

Alcohol: 13.5% - pH: 3.45 - Acidity: 6.1 g/L - RS: 2.0 g/L.

 

 

wit

Coonawarra

Katnook Estate

Founders Block

Chardonnay

14,95

 

Mooie krachtige geur, tropisch fruit, meloen en perzik, aangenaam karamel en een vleugje getoast hout, met een volle en brede smaak, peer en perzik, breed, boterig, een vleugje grapefruit, mooi ondersteund door wat hout en met een levendige frisheid in de afdronk. Geniet bij kalfszwezerik, gerookte zalm of –paling, salade met pasta en kalkoen.

 

 

 

Witte wijnen – overige witte druiven

 

 

wit

Murray Darling

Daekin Estate

 

Viognier

6,95

 

Strogeel van kleur. Fruitige en lichte geur met lychee, passievrucht, druif en appel. Fris, fruitig en sappig van smaak met groene- en gele appel, passievrucht, rode grapefruit en peer.

Alcohol: 13.5% - pH: 3.45 - Acidity: 6.0 g/L - RS: 2.0 g/L.

 

 

 

 

Rode wijnen

 

Gebied

Winery

Soort

Druif

Prijs €

 

 

Rode wijnen gemaakt van shiraz

 

 

rood

Murray Darling

Daekin Estate

 

shiraz

6,95

 

2014 - Een mooie rijpe geur, met pruimen, kruiden, drop, een mooie peperigheid, ondersteund door wat aangenaam eikenhout. Heerlijk rijk en rijp fruit, pruimen, confiture, weer een lekker vleugje peperigheid in combinatie met fraai in de smaak verweven hout; de tannines zijn mooi zacht en van een uitstekende kwaliteit. Na de alcoholische gisting werden de schillen en pitten na een lichte persing verwijderd waarna malolactische omzetting plaats vond. Na clarificatie werd de wijn gerijpt in aanwezigheid van hoge kwaliteit Frans en Amrikaans eiken chips.

Alcohol: 13.5% - pH: 3.54 - Acidity: 5.6 g/L - RS: 4.5 g/L.

 

 

rood

Coonawarra

Katnook Estate

Founders Block

shiraz

14,95

 

Veel zoet fruit in de geur, met aangenaam confituren en een vleugje chocola, mooi ondersteund door heerlijk exotisch hout, in de smaak een vleugje mint, eucalyptus, zoet fruit, kruiden en confituren, tijm en rozemarijn, salmiak, drop, fruit, rijpe smaak rijp, heerlijk zacht. Mooi bij wildgerechten, haas of hert, fazant, risotto met paddenstoelen, heerlijk bij eendenborst of gegrild vlees.

 

 

 

Rode wijnen gemaakt van cabernet sauvignon en/of merlot en/of shiraz en/of een andere blend

 

 

rood

Murray Darling

Daekin Estate

 

Merlot

6,95

 

2014 - Een krachtige geur met veel kruidigheid, laurier, paddenstoelen, ondersteund door een aangenaam vleugje eiken. Een mooie volle en rijke smaak, heerlijk romig, met mooi fruit -kersen, pruimen- en een fraaie houttoon, die het fruit absoluut niet overheerst; eindigt met rijpe en zachte tannines. Na de alcoholische gisting werden de schillen en pitten na een lichte persing verwijderd waarna malolactische omzetting plaats vond. Na clarificatie werd de wijn gerijpt in aanwezigheid van hoge kwaliteit Frans en Amrikaans eiken chips.

Alcohol: 14.0% - pH: 3.47 - Acidity: 6.0 g/L - RS: 3.0 g/L.

 

 

rood

Coonawarra

Katnook Estate

Founders Block

Cabernet sauvignon

14,95

 

Intense geur, bosbessen, kersen, zwarte bessen, mint en eucalyptus, warm en peperig, vanille, heerlijk complex, met een rijke en brede smaak, stevig, cassis en pruimen, vanille, toast, vol en tegelijk mooi soepel, breed, confituren, lengte, heerlijke tannines. Perfect bij ribeye van de grill, lamsvlees op Provençaalse wijze, kwartels, lichte blauwe kazen

 

 

rood

Murray Darling

Daekin Estate

 

Cabernet sauvignon

6,95

 

2014 - Veel zoet fruit, cassis, pruimen, kaneel, aangenaam zwoel, confiture, heerlijk rijp Cabernet. Goed in de mond, krachtig, behoorlijk vol en heftig in de smaak, maar ook goed fruit, eucalyptus, sap, bessen en wat zachte tannines na. Na de alcoholische gisting werden de schillen en pitten na een lichte persing verwijderd waarna malolactische omzetting plaats vond. Na clarificatie werd de wijn gerijpt in aanwezigheid van hoge kwaliteit Frans en Amrikaans eiken chips.

Alcohol: 13.5% - pH: 3.51 - Acidity: 6.0 g/L - RS: 3.0 g/L.